Se incarca...Va rugam sa asteptati...

Branduri Populare

Newsletter


Pentru

Am nevoie de alt display?

  
Am nevoie de alt display?Cea mai fragila componenta a unui laptop este displayul. Ecranul trebuie inlocuit doar daca exista defectiuni fizice, daca apar dungi verticale sau orizontale sau daca CCFL(lumina de fundal) nu mai functioneaza.

 
PIXELI MORTI:

Pixelii morti pe un ecran LCD (ecran cu cristale lichide) sunt acei pixeli care raman neluminati(care nu reusesc sa reproduca corect nivelul de lumina) sau negri atunci cand sunt activati si ar trebui sa reproduca o anumita culoare. Fiecare pixel de pe un ecran LCD este la randul lui format din 3 subpixeli separate: rosu, verde si albastru. Combinandu-se, acestia redau toate culorile ce se vad pe ecran. Un pixel mort apare atunci cand tranzistorul activeaza o cantitate de lumina care trece prin cei trei subpixeli defecti, generand astfel un pixel negru permanent. Pixelii morti apar si se pot observa foarte rar.

pixels-screen.png


Solutii:

Pixelii morti apar de obicei din cauza unor defectiuni de manufactura si raman astfel pe toata perioada folosirii displayului. Un pixel mort se poate uneori repara manual sau cu ajutorul uneltelor de software.


  • Solutia manuala implica o apasare usoara asupra zonei afectate cu o guma de sters (de ex. guma de sters din capatul unui creion); astfel straturile ecranului se comprima/preseaza, fortand uleiul din ele sa se miste.
  • Solutia software va genera pe ecran o serie de imagini care variaza in intensitate si culoare incercand sa deblocheze pixelul.
  • ATENTIE: aceasta metoda nu este garantata, poate deteriora ecranul LCD
 
 
ECRAN INTUNECAT:

Intre cea mai luminoasa nuanta de alb si cea mai intunecata nuanta de negru de pe ecran exista un raport. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat mai intunecata va fi nuanta de negru de pe ecran.

dim-screen.png


Solutii:

Tubul CCFL(de lumina de fundal) este defect sau invertorul nu este bun. Apasa pe panoul principal de pe ecranul LCD ca sa vezi daca iti apare on-screen display(OSD). Daca ti-a aparut, inseamna ca invertorul nu este bun si ar trebui schimbat. Un invertor defect nu va lumina lampile din ecranul LCD, acesta devenind intunecat.


 
ECRAN SPART:

Display-ul laptopului este una dintre cele mai vulnerabile parti ale sale si cel mai usor de spart. Se poate sparge usor daca este scapat pe jos sau lovit; cand fibrele subtiri de plastic ale ecranului se rup, cristalul lichid incepe sa se scurga prin ecran.

cracked-screen.png


Solutii:

Un ecran spart in general nu se poate repara si trebuie inlocuit.

 
DUNGI PE ECRAN:

Mi-au aparut dungi paralele pe display-ul laptopului . 15 dungi la o distanta de 2 cm.

lines-screen.png


Solutii:

Conecteaza-ti laptopul la un monitor extern. Noua imagine ar trebui sa fie buna, ceea ce va demonstra ca ecranul LCD al laptopului este defect. Daca dungile arata ca in exemplul de mai sus, ecranul trebuie schimbat.

 
ECRAN NEGRU:

 

Display-ul laptop nu afiseaza nicio imagine, iar cauza nu este o defectiune a unei alte componente a laptopului.black-screen.png


Solutii:

Ecranul LCD nu are indeajuns de multa luminozitate sau Tubul CCFL(lumina de fundal) este defect sau  Invertorul de voltaj este defect.

 
LUMINA PALPAITOARE/INTERMITENTA:

O trecere vizibila intre ciclurile afisate pe displayul video, adica viteza de refresh a monitorului. Daca viteza de refresh este prea mica, ecranul pare ca palpaie (persistenta fosforilor ecranului). Fosforii de joasa persistenta se sting mai rapid decat cei de inalta persistenta si astfel ecranul pare ca palpaie.

flickering-screen.gif


Solutii:
  • Verifica cablul de la placa de baza la invertor. Cablul se poate deteriora din cauza rasucirii la deschiderea/inchiderea laptopului.
  • Verifica invertorul: placa de circuit care controleaza curentul electric catre ecran.
telefoane-contact-laptophelp.gifformat-mic-logo.jpg