Se incarca...Va rugam sa asteptati...

Branduri Populare

Newsletter


Pentru

Ce puteti face când un incarcator laptop nu functioneaza?

1302708077-laptop-battery.png
Un incarcator laptop nefunctional poate cauza mari probleme, mai ales daca bateria laptopului mai are un procent mic <10%  sau este golita. În plus, in afara ca va împiedica sa lucrati, acesta poate fi pericol de incendiu sau poate cauza un soc electric. Depanarea unui incarcator laptop nefunctional poate fi dificila, deoarece exista mai multi factori care ar putea fi de vina în cazul în care laptopul nu primeste curentul necesar. Daca sunteti la capatul puterilor , exista câteva sfaturi pentru a va ajuta sa folositi laptopul corespunzator.
1302707768-laptop-charge.png
Laptopurile raman fara baterie, sau putere DC. DC înseamna "Direct Current," si se refera la modul în care curent se transmite  de la sursa. Direct curent este de fapt un flux continuu si constant de energie. Incarcatorul livrat împreuna cu laptopul este cunoscut ca un adaptor de curent alternativ, care transforma curent alternativ furnizat de priza de perete în curent direct care este necesar pentru a rula laptopul. Curentul alternativ nu curge ca un flux constant.

O cauza de intalnita de esecuri pentru incarcatorul laptop este cablu indoit/pliat necorespunzator. Acestea pot aparea atunci când un scaun de birou cu role trece peste cablul de alimentare pe o suprafata dura. Stratul conductor al cablului se poate rupe în cele din urma sub stresul provocat de rolele scaunului. În cazul în care cablul de alimentare sau de izolare nu este complet rupt, aceasta nu poate arata unde a avut loc scurtcircuitarea. Deoarece majoritatea incarcatoarelor includ un LED care se aprinde atunci când dispozitivul este conectat, un bun indicator ca exista un scurt ar fi un LED neaprins .

În orice moment, cand incarcatorul are taieturi în izolatia de cablu de alimentare, sau lipsesc altfel bucati de izolare, ar trebui sa fie înlocuit imediat. Cablurile neizolate prezinta un risc de socuri grave sau fatale, precum si posibil pericol de incendiu. Nu încercati sa reparati dvs. incarcatorul laptopului. Contactati producatorul laptopului sau vânzatorul pentru a gasi informatii despre inlocuitor(replacement) al incarcatorului.

Partea din incarcator care face efectiv munca este denumita  "caramida". Caramida este cutia grea care se afla între perete si computer si este conectat printr-un cabluri, unul permanent si unul care ar putea fi detasat."Caramida" contine unele componente delicate, si poate fi deteriorata destul de usor în cazul în care este aruncata de la o înaltime considerabila. În general vorbind, în cazul în care se opreste caramida din lucru, LED-ul care indica faptul ca exista putere nu se va aprinde. În cazul în care "caramida" incarcatorului nu este functionala, va trebui sa înlocuiti incarcatorul. Contactati producatorul laptopului sau vânzatorul pentru informatii despre un inlocuitor(replacement) al incarcatorului.
1302708038-laptop-nobattery-klaptopdaemon.png
Punctul de conexiune in laptop la care se conecteaza incarcatorul nu este predispus la esec, dar, fiind lipit pe placa de baza fara alt sprijin, se pot rupe/dezlipi. Cazul în care laptopul se incarca intermitent, sau trebui sa miscati incarcatorul pentru a obtine puterea necesara, exista o buna posibilitate ca punctul de conexiune de pe computer sa fie rupt.Nu exista o solutie rapida sau usoara de a rezolva problema, ar putea fi necesar sa înlocuiti intreaga placa de baza,depinzand de modelul laptopului. Un tehnician ar trebui sa poata sa diagnosticheze problema si sa va ofere o oferta de pret pentru efectuare reparatiei. În unele cazuri,valoarea laptopului ar putea sa fie mai mica decat costul reparatiei si sa nu merite o asemenrea investitie.

Cea mai simpla modalitate de a testa incarcatorul este sa-l conectati la priza. În plus fata de ledul adaptorului, ar trebui sa existe un LED suplimentar pe laptop pentru a indica faptul ca laptopul se incarca(alimenteaza) de la priza. Daca niciunul dintre aceste LED-uri, atunci este cu siguranta exista o problema de putere. Daca un incarcator identic, "cunoscut ca si bun" poate fi obtinut, conectati-l la laptop. În cazul în care laptopul se alimenteaza de la noul incarcator, atunci un inlocuitor(replacement) va rezolva problema. În cazul în care laptopul nu se alimenteaza, de la niciunul din incarcatoare, exista probabil o problema cu laptopul. În acest moment, este recomandat ca laptopul sa fie adus la un service laptop pentru diagnostic.

Nu incercati sa-l reparati cu scule avute prin casa,exista riscul de a va cauza socuri, foc si deteriorarea laptopului. Nu folositi incarcatorul de la un alt laptop daca acesta nu este acelasi model sau marca, chiar daca se potriveste.Nepotrivirea tensiunilor de intrare si de iesire pe incarcatorul laptopului ar putea deteriora laptopul, incarcatorul sau ambele. Contactati producatorul sau vânzatorul a laptopului pentru informatii despre un inlocuitor(replacement) al incarcatorului.

 


contact2.jpg